Friday, May 14, 2010

Co budu při sjednání půjčky online potřebovat a jak sjednání probíhá?

Pro sjednání půjčky online budete potřebovat:

1. určitě občanský průkaz
2. pravděpodobně druhý doklad
3. potvrzení o pravidelném měsíčním příjmu od zaměstnavatele, zpravidla za poslední tři měsíce, může to však být i důchod, nebo jiná pravidlená dávka.
4. výpis z katastru, chete-li ručit nemovitostí
5. jste-li podnikatel, pak i daňové přiznání

Sjednání půjčky online probíhá zpravidla velmi rychle. Na internetu si najdete vhodnou společnost, zjistíte si, zda je tato společnost důvěryhodná. Vyplníte potřebné údaje na jejich webu. Potom se Vám buď emailem nebo telefonicky ozve někdo ze společnosti a buď Vám sdělí, že na půjčku nemáte nárok, popřípadě, kdy a kde podepíšete smlouvu. Peníze dostenete buď hotově, nebo Vám do několika dní dorazí na účet, potom už jenom splácíte a splácíte a splácíte...

Několik jednoduchých pravidel při sjednávaní půjčky online

Přečetli jste si předchozí dva články a stále máte zájem o půjčku online? Před tím je však nutné si osvojit, alespoň pár základních pravidel.

1. nepůjčujte si pokud opravdu nemusíte
2. najděte si důvěryhodnou společnost
3. Zjistě ti si nějaké reference od lidí, kteří již mají s touto společností nějakou zkušenost, na sociálních sítích, internetových fórech, zeptejte se známých (nejsnažší cesta jak se vyhnout podvodu)
4. Porovnejte výhodnost nabídky více společností
5. Zjistěte si co se bude dít, budete-li mít problémy se splácením (velmi důležité!)
6. Jaké jsou možnosti předčasného splacení
7. OPRAVDU si přečtěte smlouvu, nehledě na to co Vám říká osoba, se kterou smlouvu podepisujete
8. Často se zapomíná na tzv. všeobecné podmínky, ty si taky přečtěte
9. Smlouvu nemusíte podepsat na místě, vemte si ji domů a v klidu prostudujte

Mnoho štestí při sjednávání vaší půjčky online a šiřte tyto pravidla dál, nenechme se okrádat!

Thursday, May 13, 2010

Kdo dnes nabízí půjčky online?

I když je internet v České republice prakticky ve všech ohledech pozadu za internet západních zemí, i u nás se v posledních letech začaly nabízet půjčky online a to nejenom od bankovních společností. Právě banky jsou první skupina poskytovatelů online půjček, kterou se budeme zabývat.
Půjčky online dnes má svém portfoliu služeb prakticky každá bankovní společnost v České republice, která se svými službami věnuje široké veřejnosti. Takové půjčky online jsou také nejvýhodnější, nabízejí zpravidla ten nejnižší úrok a není potřeba mít větší obavy, že by jste se staly obětí nějakého nefér jednání, ba přímo podvodu. Nevýhodou takových online půjček je však to, že zdaleka ne každý může takovou půjčku získat. Největší šanci získat půjčku online od banky má ten, kdo má pravidelný měsíční příjem, nemá žádný záznam v registru dlužníků, popřípadě může něčím ručit. Za určitých okolností však můžete půjčku od banky získat, i když některý z těchto bodů nesplňujete, ale pokud máte záznam v registru dlužníků, můžete na půjčku od banky téměř jistě zapomenout.
Druhou skupinou poskutující půjčky online jsou renomované nebankovní společnosti, to jsou ty různé spoečnosti nabízející spotřebytelské úvěry atd.. Zde narazíme hned na několik výhod i nevýhod. Tou největší výhodou je dostupnost těchto půjček, protože na ně dosáhne zpravidla širší okruh zájemcu než v případě bankovních půjček, často i záznam v registru není problém, pokud máte pravidelný měsíční příjem nebo nějaký majetek jímž se můžete zaručit. Další výhodou je velká rychlost vyřízení takové půjčky, toto je však vykoupeno značně vyšším úrokem než u bankovních společností. Další nevýhodou těchto společností můžou být často velmi složité a ne úplně jasné smluvní podmínky, často ještě pojištené dodatkem, že v případě sporu rozhodne tzv. nezávyslí arbitr, o jehož nezávyslosti však můžeme mírně řečeno pochybovat, nicméně když dodržujete splátky a smíříte se s vyšším úrokem, nemusíte se pujčky od takové společnosti příliš obávat.
Poslední skupinou poskytující půjčky online jsou jednotlivci a různé neznáme, nerenomované spoečnosti pochybného původu, lákájící na snadno dostupné úvěry. Na tyto si však dejde velký pozor a opravdu nikomu nemohu doporučit si od nich půjčovat. Již tisíce lidí bylo podobnými spoečnostmi okradeno. Často je například nutné před sjednáním půjčky zaplatit nějaký poplatek, někdy poměrně vysoký. Před tím než této společnosti tento obnos dodáte vše vypadá jako pouhá formalita, po jejímž provedení automaticky půjčku dostanete, stáva se však velmi často, že po předání peněz žádnou půjčku nedostanete a po zpětném přečtení toho, co jste vlstně podepsali, zjistíte, že na navrácení vašich peněz nemáte žádný nárok. O všem potom rozhoduje již zmíněný "nezávyslý" arbitr. Existuje však ješte celá řada různých kliček a fint, kterými Vás tyto společnosti připravý o majetek. Proto Vám silně doporučuji půjčovat si jen od prvních dvou subjektů, případně záložen a v případě že je Vám cokoliv podezřelého, raději si půjčit jinde, popřípadě velmi zvážit, zda skutečně půjčku potřebujete. O tom, že před sjednáním jakékoliv půjčky online, by jste měli zvážit zda budete schopni úvěr splácet i za nepříznivých okolností, snad není potřeba diskutovat, špatný úvěr dokáže zničit život velmi snadno.

Půjčky Online

Žijeme v době, ve které je již více než deset let prakticky všechno dostupné online. Přes internet si můžete objednat všechno, nové boty, sporák, televizy, zimní bundu, nebo třeba pizzu k večeři a k té večeři i společnost. Všechno to začalo v 90. letech a netrvalo dlouho, a ke zboží které je možné objednat online se přidaly i služby a samozřejmě i finanční služby a s nimi bankovní i nebankovní sektor. Právě bankovní sektor se díky nástupu informačních technologií v 80. letech 20. století velmi změnil. Peníze přestaly být tak reálnými jako do té doby začaly se z nich stále více stávat pouhá čísla na obrazovce, elektronické binární signály cestující po celé planetě rychlostí světla. Celý svět se začal propojovat a zrachlovat a bankovní sektor ho samozřejmě následoval, koneckonců, peníze jsou vždy až na prvním místě a pokud o ně banky nechtěly v tvrdém konkurenčním prostředí začít přicházet, musely se nové "online" době začít velmi rychle přizpůsobovat. Mělo to však jeden háček, jeden velmi podstatný háček a tím byla a vlastně stále je bezpečnost. Nová technologie s sebou totiž přinesla i novou hrozbu. Od počátku existence bank až do 80. let dvacátého století potřebovali k přístupu k cizím penězům se jich fyzicky zmocnit a to většinou násilnou cestou. Nová technologie, díky které se peníze staly pouze jakýmsi imaginárním údajem, řadou jedniček a nul uloženou někde na pevných discích vzdálených počítačů, přinesla možnosti novodobým zlodějům. Takové zločince už necharakterizovalo rychlé jednání bez přemýšlení nad důsledky, nebo odvaha se po nocích vlamovat do sejfů, nebo přepadat banky se zbraní v ruce. Tento novodobý zloděj vstupuje do banky nikým nepozorován, po optických a metalických kabelech internetu a peníze krade od klávesnice vzdáleného počítače. Po několika velmi zdařilích online loupežích se však banky po celém světe poučily a investovaly nemalé částky do svého zabezpečení. Není se čemu divit, neboť jednou z věcí, se kterou banky obchodují je právě bezpečnost, když si do ní klient vloží své peníze, které by jinak musel schovávat složitě někde ve své domácnosti. Tento problém, který s sebou nese každá nová technologie se tedy bankám podařilo vyřešit a dá se říci, že v dnešní době dochází k útokům na účty v bankách elektronickou cestou v zásadě vždy po bezpečnostní chybě klienta a ne banky. Díky tomu, že se tento problém podařilo vyřešit, začaly banky ve třetím tisíciletí nabízet celou řadu nových funkcí online. Dnes se tak již neomezují jen na to že můžete přes internet sledovat stav svého konta, popřípadě provádět finanční operace. V dnešní době můžete online zažádat klidně o stavební spoření, online kontokorent, můžete si sjednat dokonce in online hypotéku a nebo, což je předmětem tohoto webu i půjčky online.