Wednesday, December 22, 2010

Půjčka na auto

Existuje samozřejmě velké množství nejen online půjček. Půjčit si můžete samozřejmě skoro na všechno. V dnešní době jsou jistě zcela nejoblíbenější půjčky na bydlení, tedy hypotéky. Existuje, ale samozřejmě celá řada dalších produktů, po kterých člověk v životě zatouží a ty asi většinou pokrývají tzv. spotřebitelské úvěry. Jedním z mnoha dalších typů úvěru je potom také půjčka na auto. Existuje obrovské množství lidí, obzvláště z malých měst a vesnic, prostě obecně z venkova, kteří již od útlého mládí touží po vlastním autu. Ve městě se prakticky všude dostanete městskou hromadnou dopravou a auto tak potřebujete skutečně jenom občas. Naopak na vesnici se na jakoukoliv větší vzdálenost samozřejmě potřebujete přepravit autem a samozřejmě součástí touhy mladých lidí po autě je i možnost cesty na páteční a sobotní diskotéky a zábavy, kam by se jinak nedostali a nemůžou ani příliš doufat, že je tam budou vozit rodiče. Proto každý, do dosáhne osmnácti let, touží po vlastním autě, ale samozřejmě, málokdo má v v osmnácti letech peníze na to, aby si mohl koupit vlastní auto. Potom je samozřejmě potřeba nějaká půjčka na auto.
už tedy asi chápete, čím se liší online půjčky a půjčky na auto. Když potřebujete půjčku na auto, budete ručit samotným autem a to má jednu obrovskou výhodu - je snadnější takovou půjčku dostat, protože je jasné, že máte nějaký majetek, kterým můžete ručit. auto je navíc majetek, který je poměrně velmi snadné zabavit i prodat. To je pro společnosti, které nabízejí půjčky na auto obrovskou výhodou.
Jestliže jste tedy pevně rozhodnuti si zažádat o půjčku na auto a víte, že budete moci splácet, určitě pro Vás nebude těžké najít online půjčku na auto. Na internetu je takových nabídek dnes již skutečně obrovské množství, jenom si dobře spočítejte, jestli skutečně budete schopní splácet.

Friday, December 17, 2010

Půjčky online - Finanční gramotnost v ČR

Nejenom půjčky online od nedůvěryhodných firem jsou nebezpečím, které číhá na občany ČR, kteří si potřebují, nebo chtějí půjčit peníze.
Možná jste v médiích zaznamenali zděšení ministra financí i dalších významných představitelů z ekonomických oborů nad výsledky výzkum, týkajícího se finanční gramotnosti zdejší populace. Největší problém je v tom, že lidé , kteří si půjčují peníze často vůbec nečtou smlouvu a naprosto důvěřují straně, která jim smlouvu předkládá. To je ovšem k počtu podvodných společností v ČR, které se půjčkám věnují obrovská chyba.
Data pro tento výzkum byla získáná z projektu na kterém pracovalo ministerstvo financí společně s Českou Národní Bankou. Výzkum probíhal v září a zapojilo se do něj asi 1000 osob.
Asi nejvíce zarážejícím výsledkem tohot výzkumu je to, že téměr 2/3 respondentů uvedlo, že smlouvy jim předložené nečte a přesto je potom podepíše. To je samozřejmě voda na mlýn všem nepoctivým společnostem, které je tak potom dokážou připravit naprosto o všechno, obzvláštně když smouva obsahuje i rozhodčí doložku, nedomůžou se takoví chudaci pomoci ani u soudu. Problém je i to, že jsou smlouvy v ČR, která se týkají půjček velmi složité a dokonce 43% občanů, kteří se do testu zapojili jim nerozumí, tedy alespoň některé části smlouvy.
Proto, nejenom když jde o půjčky online, ale i jakékoliv jiné finanční produkty, čtěte smlouvu celou a poctivě, možná se tak uchráníte velkých problému. Pozor také dávejte na rozhodčí doložku, díky které nemáte šanci na obranu u soudu, ale o případném sporu bude rozhodovat rozhodce, vybraný samozřejmě společností, která s vámi smlouvu na půjčku uzavírá.

Sunday, December 12, 2010

Půjčky online - půjčky na směnku

Směnka je velmi starý finanční produkt a i když se v moderní době stále více setkáváme s produkty jako půjčka po telefonu nebo online půjčky, vedle půjčky online a dalších moderních finančních produktů stále existují také půjčky na směnku, které se i v třetím tisíciletí těší stále velké oblibě hned z celé řady důvodů.

Historie směnek

Směnka není zdaleka ničím novým a je to finanční produkt, starý několik stovek let. Původy směnky sahají pravděpodobně možná několik tisíc let do minulosti, ale potvrzené údaje o používání něčeho velmi podobného jako je směnka, kterou známe dnes sahají do feaudální Itálie. Původní forma směnky byl vlastně klasický dlužní úpis. Tento produkt se však dále rozvíjel a tak po čase došlo i k tomu, že směnka začala plnit i další funkci. začali se vydávat cizí směnky, nešlo už o to, že vydavatel směnky slíbil něco v budoucnu zaplatit, ale vydal příkaz třetí straně něco zaplatit.

Náležitosti platné směnky

Jestliže chcete využít půjčky na směnku, pak by jste měli vědět nejenom to, jak se taková půjčka liší od online půjčky a dalších druhů půjček, ale také to, jaké musí mít směnka náležitosti, aby se taková dala považovat vůbec za platnou.

Na směnce musí být podpis toho, kdo ji vystavuje. Není však nutné, aby byl tento podpis úředně ověřen.

Na směnce musí být v textu uvedeno, že jde o směnku, nejenom v nadpisu.

Na vlastní směnce musí být bezpodmýnečný slib zaplatit přesně určenou finanční částku.

V případě, že se jedná o cizí směnku, musí být uvedeno přesně jméno toho, kdo má zaplatit.

Na cizí směnce musí být také uveden bezpodmínečný příkaz zaplatit přesně určenou finanční částku.

V případě dalších ručitelů, musejí být uvedena i jejich jména.

Musí být uvedeno místo kde má být placeno.

Musí být uvedeno jméno, komu má být zaplaceno.

Přesné datum a místo vystavení směnky


Na směnce je zajímavé to, že není potřeba žádný speciální, úředně ověřený tiskopis a skutečně platnou směnku, si může každý napsat doma a to i rukou. Směnky se však také prodávají již předtištěné, do kterých se údaje jiř jenom dopisují.

Splatnost směnky

Existuje několik druhů splatnosti směnky:

Směnka na viděnou: směnka se stává platnou kdykoliv potom, co je předložena a to okamžitě. K tomuto předložení však musí dojít nejpozději jeden rok po jejím vystavení. Lhúta splatnosti směnky však může být prodloužena po souhlasu všech zainteresovaných stran.

Důležité:

Směnka není dvoustranná smlouva o sjednaném úvěru. Jde pouze o jednostrannou akci uznání dluhu. Velmi důležité je to, že směnka musí mít zakonem stanovený obsah a i když pouze jedna věc chybí, je směnka neplatná.

Doufám, že Vám tyto informace pomohou, jestliže při hledání online půjček narazíte na půjčky na směnku.

Friday, December 10, 2010

Neplatičů stále přibívá

Prakticky ze všech stran přicházejí další a další varování, aby si lidé půjčovali rozumně a samozřejmě za to mohou i online půjčky, takže se pořádně rozmyslete než si půjčíte. Podle nejnovějších informací, které proběhli před několika dny v médiích totiž lidé v Čechách a na Moravě dluží na spotřebitelských úvěrech pouze v bakách již 20 miliard korun a tato částka stále roste. Vánoce, které se právě blíží jsou velmi rizikovým obdobím, hned ze dvou důvodů. Lidé se často rozhodnou vyřešit krizovou situaci před Vánoci tak, že si na dárky raději půjčí, než aby si udělalo skromnější Vánoce. Drohým rizikem tohoto období je však to, že lidé kteří už dluhy mají a to třeba z online půjček, se před Vánoci rozhodnou, že je prostě přestanou platit a za takto "ušetřené" peníze potom nakupují dárky svým blízkým. Tito lidé často ani netuší, že právě díky tomuto kroku si možná pozvali do bytu exekutora. Nejhorší na tom všem je, že existují společnosti, které se přímo zaměřují na poskytování půjček lidem, kteří již jsou ve finančních problémech. Tit lidé potom nezvládají splácet, musí platit obrovské a často až likvidační sankce, nemají na právníka aby se mohli bránit a tyto povedené společnosti tak nakonec často přijdou například k bytu, či domu, který tato podvedená osoba ručila, prakticky zdarma.