Monday, June 27, 2011

Chystají se k nám tři nové banky, budou nabízet i online půjčky?

Už jste o tom patrně slyšeli, že se na našem trhu má objevit nová banka podnikatele Kellnera, náš web půjčky online však zjistil, že se na našem trhu v nejbližší době objeví i dvě další banky, v tomto článku se těmto nováčkům na našem bankovním trhu budeme věnovat podrobněji. Jsem si jistý, že se dozvíte nové a možná i překvapivé informace.

Zuno Banka

Zuno banka by měla být banka, za kterou stojí Raiffeisen banka a mělo by se jednat o online banku. Online bank u nás ani v současnosti příliš mnoho není a proto je skvělé, že se konečně další chystají. Snad to bude mít pozitivní vliv i na online půjčky, i když to se teprve uvidí. Je tedy jasné, že se tato banka zaměřuje naprosto na online banking, je určena všem lidem, kteří chtějí být s bankou ve spojení hlavně přes internet a nechodit pořád na pobočku.

Equa Bank

Equa bank není až takovou novinkou, jak to? No jde o to, že tato banka hodlá převezmout už existující pobočky Banco Popolare v ČR. Musím se přiznat, že i když se o banky v ČR velice zajímám, nikdy v životě jsem neslyšel o Banco Popolare, takže uvdíme, jak na tom bude Equa banka a jestli tato společnost udělá v ČR nějakou díru do světa. Címe této banky by měli být obyčejní lidé a malé podniky. No uvdíme, malé podniky potřebují peníze snad ještě víc než velké a banky jsou tady od toho, aby ekonomiku podporovaly tím, že dávají podnikům půjčky. Čím víc takových bank, tím lépe, to je jasné.

Air bank

Velký projekt podnikatele Kellnera. Ja jistě víte, Kellnerovi patří PPF a je to nejbohatší občan České republiky. Zdá se, že chce být ještě mnohem bohatší a s největší pravděpodobností se mu to také podaří. Nevíme ještě, jestli bude nabízet online úvěry, ale bylo by to skvělé. No to se ještě uvidí. Prvních 8-12 poboček této banky se otevře ještě tento rok a to nejspíše už na konci září. Banka se chlubí tím že bude levná a její poplatky naleznete na jedné straně A4. Napřed bude nabízet jenom spoření a transakce, pak přijdou úvěry a všechno zakončí hypotéky. O tom, jak moc bude banka online ještě nemáme dostatek informací. Speciálně na tuto banku se už velmi těším, protože to bude pro nás zákazníky jenom dobře, že vznikne banka, která nebude různé poplatky skrývat v nečitelných podmínkách na milion stran a všechno bude pěkně na jedné A4, konkurenci to jistě nepotěší.

Čím víc bank u nás bude, tím větší bude boj o klienty a snad se konečně zbavíme řady šílených až směšných poplatků. Snad se dočkáme i více bank, které budou mít ve svém portfoliu služeb online úvěry.

Sunday, June 26, 2011

Pozor na rychlé půjčky online


V dnešní tvrdé době si musíte dávat neustále pozor, pokud jste nepozorní a nedáváte si pozor, pak dopadnete velice špatně. Jednou z oblastí, ve které si musíte dávat vskutku obrovský pozor jsou online půjčky a to jakéhokoliv typu. Není to skutečně žádná legrace, protože již velké množství lidí se nechalo napálit. Například se velice často stává to, že nějaká firma nabízí vskutku skvělé a úžasné a půjčky a píše, že půjčku dostane naprostá většina žádajících, i když mají záznam v registru a podobně. to je samozřejmě naprostá hloupost a skutečnost je poněkud jiná. Buďto má taková firma úplně šíleně vysoké úroky které se až rovnají lichvě, nebo má nějaký velký poplatek, který musíte zaplatit už za samotnou žádost o půjčku. Ano takové věci se dějí poměrně velmi běžně. To si třeba najdete nějakou online půjčku, nebo jakoukoliv jinou půjčku a vůbec nemusí být online, zavoláte tam a zjistíte že ta firma Vám určitě půjčku dá, ale napřed musíte zaplatit poplatek 5 tisíc, ale že to je naprosto běžné a že půjčku určitě dostanete a těch pět tisíc vám potom třeba započítají do splátek. Vy peníze skutečně potřebujete, takže i když se Vám toto jednání nezdá fér, stejně na to přistoupíte a i když máte finanční problémy, nějak těch pět tisíc ještě seženete. Zaplatíte teda této firmě peníze a čekáte až vám pošlou požadované peníze, jenže oni Vám nic nepošlou a napíšou Vám, že jste nesplnil podmínky a Vy jste o pět tisíc chudší.
Jak jistě už chápete, tato firma nepůjčuje skoro nikomu a nebo vůbec nikomu, jenom vybírají těch pět tisíc.
Podobných podvodů je obrovská řada a právě rychlé online půjčky bohužel jsou často tím způsobem jak tyto firmy shánějí klienty. Rychlé online půjčky mohou být skutečně skvělé když potřebujete rychle peníze, ale může to být také velmi dobře vymyšlená past na důvěřivé hlupáky bez peněz. To je skutečně naprostá pravda, proto si vždy dávejte pozor.

Saturday, June 25, 2011

Online půjčka bez ručitele

Doba skutečně není jednoduchá, i když se zdá, že krize je konečně za námi, mnoho firem pouze teprve znovu začíná nabírat zaměstnance. Problém je v tom, že některé obory už na tom nikdy nebudou jako dříve a jestli právě Váš obor mezi tyto patří, pak jste na tom velice špatně. Roboti začínají čím dál více brát lidem práci. Třeba dělníci na lince, nebo prodavači mají čím dál tím méně práce, jednak díky pokračující mechanizaci a automatizaci a jednak díky internetu. Takoví lidé potom nemají dostatek peněz a tak často žádají o online půjčky, můžou však narazit na skutečně velký problém.
Chcete vědět, co je vlastně tímto problémem? Pokud si myslíte, že to je shánění ručitele, pak skutečně hádáte správně.
Äsi každý člověk si někdy půjčoval peníze a velké množství různých půjček a úvěrů, obzvláště ty na větší částky od vás požadují ručitele. Není to tak? Pokud máte s tou oblastí nějaké zkušenosti, pak jistě dáte za pravdu mě, že to prostě tak je a samozřejmě je to tak i u online půjček, že?
Sehnat ručitele je čím dál tím těžší, protože velké množství lidí už se napálilo a museli tak platit půjčku po někom, komu důvěřovali. Vždycky když se to stane tak je to velmi smutné a narušilo to už velmi mnoho přátelství i rodinných vztahů. I když se třeba Vám to ještě nikdy nestalo, určitě už jste slyšeli o někom, komu se tato věc stala že? Jsem si naprosto jistý že ano, to se prostě stává a nic s tím neuděláte. Ano tak to prostě chodí. Pokud tedy jste už slyšeli o někom, kdo někomu ručil, pak už asi sami ručit nikomu nikdy chtít nebudete a stejně to bude u vašich přátel. Jenomže co když potřebujete půjčku? No potom máte problém, protože ručitele seženete jenom těžko anebo vůbec ručitele nechcete, protože nechcete své přátele ani rodinu obtěžovat. To je naprosto pochopitelné. Váš problém vyřeší online půjčka bez ručitele. I když to není příliš obvyklá věc, i u nás už existuje. Online půjčka bez ručitele má řadu výhod i nevýhod, protože něčím asi prostě ručit budete muset, nebo budete mít extrémně nevýhodný úrok, to už si musíte vybrat sami.
Online půjčka bez ručitele má tedy své výhody i nevýhody a je pouze na Vás, jestli si tento typ online úvěru zařídíte, nebo ne.

Friday, June 24, 2011

Půjčky online - lidé už si zase půjčují

Před pár dny byla zveřejněna čísla za první čtvrtletí letošního roku, která se týkají nebankovních úvěrů. Jak jistě víte, i půjčky online patří do kategorie nebankovních úvěrů (tedy většinou). Co z toho tedy vyplývá? No vyplývá z toho jedna poměrně jednoduchá věc a to že krize patrně skutečně končí. Jak jistě víte, ekonomika není žádná exaktní věda a často se řídí pouze myšlením lidí. Ostatně právě lidské myšlení, hlavně tedy strach a obavy jsou to, co nejvíce pomohlo rozvoji hospodářské krize. Na začátku samozřejmě byla krize bankovní, jenže ta celou věc jenom začala, skutečně krizi živil pouze lidský strach utrácet, proto lidé méně nakupovali, firmy méně prodávaly, přestaly investovat a tak se to celé rozjelo přes prakticky všechny otevřené ekonomiky světa.
No nyní se zdá, že alespoň u nás je tomu už jinak. Lidí už si zase berou půjčky, tedy přesně řečeno půjčky online a tedy nebankovní půjčky. trvalo to tři roky, kdy objem nebankovních půjček u nás stále klesal a právě až teď, tedy v prvním čtvrtletí roku 2011 začal opět stoupat. To znamená, že lidé už nějaké peníze mají, věří že nějaké peníze mít budou a můžou si tedy dovolit vzít třeba online úvěr, nebo nějakou jinou podobnou půjčku, třeba nějaké zboží koupit na splátky a podobně. I když není úplně dobře, když si lidé na takové věci půjčují, tak pro naši ekonomiku to určitě dobře je. Jsem velmi rád, že tomu tak je, protože je určitě dobře, že naše ekonomika jde zase nahoru.
Je však důležité vědět i to, že stále roste počet osobních bankrotů, na kterých se právě podílejí i firmy nabízející online půjčky a další nebankovní společnosti. Proto si peníze nepůjčujte na podobné věci, půjčujte si jenom tehdy, kdy už jinak situaci řešit nelze. Naprostá většina situací bez půjčky vyřešit lze, to si pamatujte.

Thursday, June 23, 2011

Kdo si nejčastěji bere půjčky

V nedávné době byl proveden průzkum na téma, kdo si nejčastěji bere půjčky. Výsledky jsou velmi zajímavé, i když se nejedná přímo o půjčky online, výpovědní hodnota tu stejně nějaká je, protože u online úvěrů to jistě bude velmi podobné. Jaké jsou tedy výsledky tohoto výzkumu? No již předem můžeme říct, že jsou to výsledky skutečně poměrně překvapivé.
Možná byste mysleli, že nejčastějším žadatelem o půjčku bude muž, ve skutečnosti je však nejčastějším žadatelem o úvěr u nás žena a to ve věku od 40 až do 45 let. To je skutečně zajímavé že? Můžeme říct, že nikdo tady na webu půjčky online takové výsledky nečekal. Mysleli jsme si, že si úvěry berou nejčastěji muži.
Další výsledky jsou rovněž velmi zajímavé. Vyplývá z toho třeba to, že si půjčky nejčastěji berou Moravané, na jihu i severu této země, dalšími obyvateli, kteří si tyto půjčky berou sou pražáci.
Mezi skutečně velmi zajímavé výsledky tohoto nového výzkumu patří to, že si půjčky berou lidé ve velkých městech mnohem vyšší než vesničani a to až o 30%. Možná se Vám to může zdát málo, ale pokud znáte půjčky online, nebo i ostatní půjčky, jistě chápete, že to je poměrně hodně vysoké číslo.
Nejsme sociolog ani psycholog, ale velmi by mě zajímal důvod toho, proč si měšťáci berou větší půjčky než venkované? Je to snad proto, že by městští lidé byli bohatší? Nebo jde o to že méně lidé ve městech má vlastní bydlení? Může být důvodem tohoto válu taky to, že na vesnici jsou lidé více opatrní a více se rozmýšlejí než lidé ve městech? Není to snad proto, že životní styl ve městě je více finančně náročný, nebo prostě rychlejší? Nevím, ale velmi rád bych věděl proč tomu tak je.
Tento výzkum má však i jiné výsledky, protože se ukazuje, že lidé konečně začínají o svých financích více uvažovat. Zdá se tedy, že v oblasti úvěrů se věci konečně vyvíjejí tím správným směrem, bohužel pro mnoho lidí je už asi příliš pozdě. Je to smutné a to velmi, ale je to přesně tak.

Wednesday, June 15, 2011

Půjčky na dovolenou online

Půjčky na dovolenou online jsou něco, co je skutečně velmi těžké pochopit, alespoň pro mě. Chápů, že někdo potřebuje půjčit peníze na něco důležitého, již méně je pro mě pochopitelné, jak si někdo může vzít půjčku na něco tak "zbytečného" jako je dovolená. Je to věc, která je pro mě jenom velmi těžko pochopitelná. Samozřejmě, že dvolená jako taková, je velmi důležitá věc a odpočinek celkově musí byt součástí života to velmi podstatnou, protože jinak se to dříve nebo později projeví na vašem duševním, nebo tělesném zdraví. No aby si člověk dovolenou užil a skutečně si odpočinul, není nutné si půjčovat peníze. To je myslím něco skutečně zbytečného.
Po pravdě řečeno si moc nedovedu představit, že si dokážu užít dovolenou na kterou si vezmu půjčku a je jednu, jestli je to půjčka přes internet nebo jiná. Přijde mi prostě nemožné, abych si takvou dovolenou dokonale užil, protože bych asi neustále přemýšlel, z čeho vlastně tu půjčku zaplatím. No je vidět, že ne každý obyvatel naší země to takto bere.
Dnes jsem našel na internetu článek, ve kterém se píše, že podle průzkumu provedeného jednou naší nebankovní společností, si celá 4% lidí s nízkými příjmy budou letos na dovolenou půjčovat peníze. Opravdu nechápu člověka, který má nízké příjmy, tedy velmi pravděpodobně také finanční problémy, který se rozhodne jet na dovolenou a půjčí si na to peníze.
Pokud Vám tedy mohu radit, využijte online úvěr k něčemu jinému, než k financování dovlené a pokud nepotřebujete, nebere si asi úvěr vůbec. To je skutečně nejlepší cesta jak ušetřit peníze a také svoje nervy. Možná potom ani žádnou velkou drahou dovolenou nebudete potřebovat.

Friday, June 10, 2011

Lidé nesplácí půjčky

Online půjčky jsou stále vce oblíbenené, přitom čísla nás velmi varují. Proto znovu píšu všem, kteří hledají online půjčky. Pokud to opravdu není absolutně nutné, nehledejte online půjčky a peníze si nepůjčujte vážně. Podle statistik se totiž zadlužovaní v této zemi našich domácností stále více zhoršuje a je to celé velmi špatné. Půjčovat si třeba na dovolenou je naprostá šílenost. Nikdy si nepůjčujte peníze na věci, které ve skutečnosti nepotřebujete. Peníze by si lidé měli půjčovat jenom ve dvou případech. Pokud chcete investovat do něčeho o čem víte, že Vám vydělá velké peníze. Druhý případ je pak samozřejmě ten, že tyto peníze naprosto nutně potřebujete. I v takovém případě je však vždy lepší překousnout hrdost a pokusit se půjčit si od rodiny nebo od známých, jistě to bude mnohem více výhodné než půjčky online.
No vraťme s k těm alarmujícím číslům, která mluví o tom, jak moc se ldié u nás zadlužují, ale hlavně že nechtějí, ale mnohem pravděpodobněji prostě nemohou splácet. Je to velmi smutná situace, ale je to přesně tak a nevypadá to, že by se mělo cokoliv zlepšit. Lidé u nás by si měli uvědomit, že žít na dluh prostě není možné a žádné půjčky, ani ty které jsou online jim ve skutečnosti víc peněz do života nepřinesou. Vlastně je nutné si uvědomit, že tomu bude naprosto naopak.

Zase jsme odbočili, ale teď už se k těm číslům jistě dostaneme. Podle údajů české národní banky je v v současné době podíl nesplácených úvěrů už více než 6%. To tedy znamená, že více než každý dvacáty člověk, který má půjčené peníze je prostě neplatí. Další zajímavou věcí je, že naše domácnosti už jsuo zadlužené částkou vyšší než 1 milirda korun a naše podniky je zdatně následují. Jak tohle dopadne?

Thursday, June 9, 2011

Pozor na podvodné půjčky online

Půjčky online mohou být někdy skutečně velmi špinavý business a tak si dávejte velký pozor. Spousta lidí, kteří hledají a žádají půjčky online jsou lidé, kteří už jsou skutečně velmi zoufalí a hledají prakticky jakoukoliv možnost, jak se k penězům dostat. To je však právě ten největší problém, protože tito lidé jsou právě nejsnadnějším cílem podvodníků. Je to vlastně velmi smutné, že lidé, co jsou na tom nejhůře jsou vlastně i nejvíce zranitelní pro tyto lidské bestie.
V královehradeckém kraji se nedávno odehrál případ, který tuto situaci dobře ilustruje. Trojice můžů nabízela na internetu online půjčky, to ještě samozřejmě není nic špatného, problém je někde jinde. Nabízet půjčku na internetu, tedy online není nic špatného. Tito lidé však půjčky pouze nabízeli, ale peníze, tedy skutečné peníze ikdy nikdo neviděl, kromě těchto podvodníků.
V současné době se ví, že podvedli asi 4000 lidí, přičemž se zatím našlo přes 300 takto podvedených.
Jak to tedy podvodníci provedli? No celkem jednoduše, prostě vybrali penze, které měli být údajně jakýmsi poplatkem za sprostředkování. Tat oskupina pachapetů však žádné půjčky neposkytovala, prostě jenom vybírali peníze.

Firma chtěla skoro pět tisíc jako poplatek, ale pro "klienty" měla ještě jedno překvapení. Účtovali totž také "pokutu" 9600 za nepravdivé údaje ve smlouvě.

Dávejte si tedy velký pozor s kým o půjčce jednáte, osobně bych Vám vřele doporučoval se nebankovním online půjčkám asi úplně vyhnout.

Wednesday, June 8, 2011

Slováci neradi půjčují peníze

Tentokrát nejde o půjčky online jako takové, nicméně my na webu půjčky online Vám vždy rádi přineseme informace ze světa půjček i takové, které se třeba úplně online půjček netýkají. Věděli jste například, že Slováci neradi půjčují peníze? Tedy Vám nebo mě by je možná půjčili, existuje však někdo, komu rozhodně půjčit peníze nechtějí a já si myslím, že je to tak dobře.
Řekové jsou velice levicově smýšlející lidé a tak se jim v průběhu let podařilo prosadit, že tamní zaměstnanci ve státní sektoru nemůžou dostat výpověd, mají extrémně vysoké platy a veliké důchody. Díky tomu ještě mnoha dalším věcem se řecko dostalo do tak obrovských problémů, že už několik let balancuje na pokraji státního krachu a oslabuje tak celou eurozónu, do které se dostalo podvodem. Bohužel, jestli boyvatelé eurozóny chtejí ochránit svoje peníze svoji místní ekonomiku, nechtějí aby Řecko padlo a tak radši platí a platí. Existuje však stát, který si řekl, že nebude platit za chyby a lenost jiných lidí, proto se Slovensko rozhodlo, že Řekům peníze nedá. To je velmi dobře a půjčky online jsou web, který tento krok naprosto schvaluje. Není možné, aby lidé v některém státě nepracovali a žili si obrovsky nad poměry a pak to za ně platili třeba tvrdě pracující Němci, nebo naši bratři Slováci.
rpávě nyní je to velmi aktuální téme. Řecko dostalo velikou finanční pomoc již minulý rok a teď mají dostat další peníze a to z fondu, kde mají peníze i SLováci. Ti se proti tomu samozřejmě postavili a je to velmi dobře. Tentokrát by mělo Řecko dostat půjčku neuvěřitelných 60 miliard€, přičemž minule to bylo dokonce 110 miliard € což je šílených 2,7 bilionů korun. Zajímalo by mě co tam s tím Řekové dělají. Nevím jak v Řecku fungují půjčky online, ale je poměrně jisté, že obyčejní Řekové je asi nepotřebují, když mají tak štědře dotovaný stát.

Půjčky online přecházejí na nový režim

Protože mám teď mnohem více času než dříve, rozhodl jsem se, že půjčky online přejdou na nový režim. Chtěl bych sem velice rád napsat, že přecházíme na režim každodenního zpravodajství ze světa půjček online a vlastně půjček obecně, ale to je bohužel věc, která zatím stále není možná. Je to jistě velká škoda, protože půjčky online by si to určitě zasloužily, no přesto můžete slavit. Jestliže patříte mezi fanoušky webu, a již dnes jich není zrovna málo, pak jistě budete rádi, že přicházíme s mnohem častějším zpravodajstvím. Počínaje dneškem se tedy můžete na webu půjčky online setkat se skutečně mnohem větším počtem článků, než tomu bylo doposud, jsem si jistý, že to každý pravidelný čtenář velmi ocení.