Friday, July 29, 2011

Studentské půjčky

Bohužel ne každý student má to štěstí, že může studovat a přitom vůbec nemyslet na peníze. Je to skutečně smutné, ale je to přesně tak. Lidí si často neuvědomují, jak těžké to někdy studenti mají a bude to ještě horší.

Jsem si jistý, že už jste slyšeli o reformě vysokého školství, která má zavést povinné školné na všech státních vysokých školách. Potom to budou mít studenti ještě mnohem těžší. Online půjčky toto téma podrobně sledují a proto pokaždé, kdy se tato situace nějak změní, se to od nás dozvíte. Už od počátku vytvoření webu půjčky online byl jedním z našich cílů přinášet vždy čerstvé informace, v tomto krátkém článku se dozvíte jaká je sloučasná situace na poli stodentských půjček.

Existuje několik různých typů studentských půjček, z nichž ta nejlepší, velmi oblíbená v zahraničí se u nás stále nenabízí. Tyto studentské půjčky které známe ze zahraničí jsou velice zajímavé tím, že mají mnoho vlastností, jako žádné jiné.
Těmto půjčkám se říká studentské půjčky s odloženým splácením a jsou skutečně velice zajímavé. Student půjčku čerpá po dobu studia, ale nemusí ji platit. Půjčku začne platit až v době, kdy studium dokončí.
Právě tento typ půjček je spojený s plánovanou reformou školství. Bohužel nic není ještě jisté, ale pokud vše bude tak jak je plánováno, pak ve stejné době, kdy bude nutné platit povinné školné, budou také státem nabízeny studentské půjčky s odloženým splácením. Dokonce se uvažuje o tom, že student nezačne půjčku platit hned po ukončení studia, ale až v době, kdy dosáhne na příjem určité úrovně. V současné době také ještě stále není rozhodnuty, jestli tyto úvěry bude stát nabízet sám, nebo porstřednictvím komerčních bank. V takovém případě by tyto banky dostali od státu určité jištění, že pokud student nebude splácet, dostane banka peníze od státu, student pak bude platit přímo státu, který od něho bude penze vymáhat. Poměrně zajímavé řešení, které tyto půjčky může značně zlevnit a zpřístupnit většímu množství osob.
Jak vidíte, půjčky online toto téma podrobně sledují a jakmile se na poli studentských úvěrů něco změní, budeme Vás okamžitě informovat.

Wednesday, July 27, 2011

Půjčky online bez registru

Naprostá většina lidí si toho ani nevšimla, přitom se v tomto roce udála velká změna, která ovlivní získávání online půjček, a to především jde o půjčky online, které jsou z nebankovního sektoru. O co tedy vlastně jde? No je to poměrně jednoduché, jako už mnohokrát v minulosti, byl změněn zákon. Tentokrát byl naštěstí zákon změněn tak, že to přináší hodně dobrého pro nás všechny, kteří si peníze půjčujeme.
Když máte nějaké dluhy, nebo jste měli se splácením půjček v minulosti problémy, je velice pravděpodobné, že se to bude opakovat iv budoucnu. Právě proto je dobré, když Vám nikdo nepůjčí, protože se nemůžete propadat stále hlouběji do dluhové pasti. Tedy to platí samozřejmě, pokud jste na začátku kolotoče. Pokud už máte velké množství různých půjček a je celkem jedno jestli to jsou půjčky online, či jiné běžné úvěry nebo kraditní karty, pak už s vaším problémem moc není co dělat.
Jak nám tedy zákon od letošního roku pomáhá? Od 1.1. 2011 vešel v platnost zákon, který zavádí povinnost odpovědného úvěrování. Možná že vůbec nevíte, co tato slova znamenají, to ale nevadí. Tady je vxsvětlení. Povinnost odpovědného úvěrování znamená, že by společnost měla vstoupit do některého z registru dlužníků a neplatičů. V zákoně sice není úplně přesně uvedeno, že každá firma co se věnuje úvěrům, nebo třeba nabízí online půjčky musí v registru být, ale je to pro každou firmu asi nejjednodušší způsob, jak co nejlépe tomuto zákonu vyhovět. V zákoně, terý vychází ze směrnice EU je také uvedeno, že poskytovatel úvěru musí aktivně zjišťovat, jestli člověk, který úvěr požaduje je skutečně alespoň schopný své závazky platit. Když to neudělá, zákon tak poruší.
Doufejme tedy, že nejenom v oblasti online úvěrů bez registru se všechno změní k lepšímu a tak už se nebudeme tak čaqsto setkávat s tím, že jsou půjčky bez nahlížení do registru poskytovány. Lidé, kteří nejsou schopni splácet, by si už skutečně půjčovat neměli, škodí tak totiž převážně sobě. Takoví lidé, by se měli naučit kupovat věci teprve potom, co si na ně vydělají a ne dříve.

Tuesday, July 26, 2011

Dostat se do registru dlužníku je velice snadné

Možná si myslíte, že dostat se do registru dlužníků je něco, k něčemu potřebujete čerpat nějaký úvěr. skutečnost je ale taková, že vlastně ani nemusíte mít žádnou dlouho nesplácenou půjčku a přesto v registru dlužníků budete. Ve skutečnosti stačí jenom pár dní neplatit a jste tam. Je to velice zajímavé. Půjčky online jsou tady od toho, aby Vám o tomto tématu přinesly více informací. Pokud tedy hledáte úvěr online, možná si napřed ověřte, v jakých registrech vlastně jste, možná, že ani není nutné tyto půjčky hledat, protože ji stejně nebudete moci získat.
Mnoho lidí si myslí, že se do různých registrů dostanou až v době, kdy nějakou dobu neplatí své závazky, skutečnost je ale naprosto jiná. Ve skutečnosti každý váš úvěr, ať už splácený nebo nesplácený, který máte u nějaké naší banky je v nějakém registru, ke kterému mají banky přístup. Nevím přesně jak to je u online úvěrů, ale jestli máte úvěr v bance, musíte s tímhle prostě počítat. Každý úvěr který máte, Vám samozřejmě může stěžovat získání dalšího, je to pochopitelné, je to prostě zátěž. skutečně nevím jestl ise data sbírají od všech firem, nebo jestli k němu všechny firmy mají přístup, ale u bank je to prostě jisté. Nicméně, i když budete žádat o online úvěr, dávejte si pozor.

No skutečnost je ještě mnohem horší. Existují totiž hned tři různé registry a do jednoho se dostanete i za situace, že jste v životě neměli žádnou půjčku. Můžete se tedy dostat do situace, že poprvé v životě jdete požádat o půjčku anemusí to být zrovna půjčka online, ale i jakákoliv jiná a tato půjčka Vám budete zamítnuta, protože jste v registru. Jak je vlastně taková věc možná? Tak toto je opravdu velice jednoduché. důvodem je to, že jste se třeba jednou v životě opozdili se splátkou telefonu. Nebo jste třeba jednou pozdě zaplatili plyn. Je to jedno prostě jste v registru a půjčku nedostane i kdyby jste kdovíjak chtěli.

Vidíte, že dostat se do registru dlužníků je poměrně velice jednoduché a je velmi pravděpodobné, že v tomto registru vlastně už dávno jste. Pokud si nejste jistí, můžete si za poplatek zjistit, jestli se v těchto registrech skutečně nacházíte.

Monday, July 25, 2011

Půjčky online radí, pozor na kreditní karty

Taky jste si všimli toho, že kolem nás obrovským tempem přibývá kreditních karet? Původně jsem si myslel, že skutečně tím hlavním a největším trendem budou úvěry online, nyní to však vypadá, že vyhrají kreditní karty.
Možná, že to ani nevíte, ale skutečnost je dnes již taková, že jenom v ČR existuje k dnešnímu dni okolo 1,5 milionu funkčních kreditních karet. To je skutečně poměrně hodně vysoké číslo, že? No podle co vidím každý den na ulici i jinde se to bude ještě zhoršovat kreditních karet bude přibývat.
Jak už jistě víte, pokud navětěvujete půjšky online častěji, nejsem velkým fanouškem toho, když si lidé půjčují peníze na něco, co vwe skutečnosti vůbec nepotřebují. No půjčky online si bere hodné lidí, kteří vlastně půčku ani nepotřebují, no patrně ještě větší počet si bere kreditní karty. V těchto dvou slovech totiž ani není uvedeno, že je to půjčka. zní to prostě jako něco úplně jiného a navíc to na nás útočí ze všech stran. No to je právě ten velký problém. Když jdete po ulici, asi se Vám moc často nestane, že k Vám přistoupí někdo a začne Vás přesvědčovat, abyste šli na tu a tu internetovou adresu a sjednali si online úvěr. No asi každému už se stalo, že si jentak jdete městěm a najednou Vás osloví mladý muž a nwebo žena a nabídne Vám velmi výhodnou kreditní kartu.
Když mluvíte s těmito lidmi tak se moc nebavíte o půjčce, jsou plní vět jako "peníze k dispozici" "na nečekané výdajé" bezúročné období" "výhodná rezerva" atd... Je to všechno psychologie. Když už člověk má při nákupu u sebe kreditní kartu na které může čerpat 50 000 Kč, proč by si nekoupil nějakou věc třeba za pár tisíc. Jistě stihne peníze během bezúročného období zase vrátit a tak vlastně nebude platit nic a ještě firmu od které kreditku má pěkně přečůrá.
Za týden jde takový člověk nakoupit zase a opět vidí něco, co si může s kreditkou dovolit. Napřed si řekne, že nebude utrácet, ale to ho velice rychle přejde. Tuto věc přece nutně potřebuji, řekne si. Jde a koupí si ji a je rád, že tu věc má. Po čtyřiceti dnech jeho bezúročného období si uvědomí, že nemá peníze aby dluh na krtě dorovnal a začíná platit pěkně "mastný" úvěr. To však může být jenom začátek cesty do dluhového pekla, kterou však mnoho lidí musí podstoupit.
Jak vidíte, nejenom půjčky online a různmé pochybné úvěry, ale i kreditní karty jsou obrovským nebezpečím, protože těmito kartami všechno obyvkle začíná, tak si na ně dávejte velký pozor a až Vám zase někdo kartu nabídne, pošlete ho někam. Tento člověk na Vás chce jenom vydělat, získat prémii za dalšího hlupáka, kterého své firmě dovedl. Jeho nebo její úsměv je falešný a úmysly špatné. Kreditní kartu prakticky nikdo nepotřebuje, jde jenom o chytrý trik jak lidi donutit si půjčit peníze v momentě, kdy uvidí něco, co by moc chtěli. To je celé a jednocuhé a funkční. Online půjčky Vás před kreditkami proto varují. Raději zvolte jiný a mnohem výhodnější typ úvěru, ale nejlepší bude, když si všechno koupíte až potom, co si na to vyděláte. Potom totiž nikomu nedáváte peníze jenom tak za nic, jako v případě úvěru.

Monday, July 18, 2011

Někteří studenti půjčky na studium nebudou muset platit

Nedávno jsem se dostal ke skutečně velice zajímavému materiálu, který se týká studentských úvěrů. Úvěry online jsou v poslední době velmi oblíbená a velmi vyhledávaná věc, no stejně jako roste obliba úvěrů online, roste i obliba úvěrů zcela jiných, tím mám na mysli úvěry pro studenty. Jak už asi víte pokud čtete tento web pravidelně, chystá se velice zajímavá změna v oblasti vysokého školství. Tou změnou není nic jiného než zavádění povinného školného na vysokých školách. Protože bude toto školné povinné, znamená to, že ho jednoduše budou muset platit úplně všichni, nejenom ti bohatí, ale i ti chudí. No je to vyřešeno skutečně velmi šalamounsky a je to skoro stejně tak chytré jako úvěry online a možná ještě chytřejší.
Jde o to, že školné za Vás zaplatí banka, Vy potom co dosáhnete průměrného platu v ČR budete platit tento úvěr bance, ale jenom právě když dosáhnete průměrného platu. Má to ještě jedno velké pozitivum a to je právě to, že ne každý bude muset tuto věc platit. Jak je to udělané? No prostě pokud do padesáti let nedosáhnete na průměrný příjem, dále už si starosti dělat nemusíte, tento studentský úvěr Vám bude odpuštěn. Když třeba několik Váš příjem do padesáti let spadne pod průměrný plat, můžete být také v klidu, protože i v tomto případě platit nemusíte.
Myslím, že tyto studentské úvěry jsou tak pro lidi nastaveny velmi dobře a velmi mnoho lidí je platit tedy stejně nebude muset. Proč si to myslím? V dnešní době panuje představa že obrovské množství lidí má průměrný plat a vysokoškolákové obzvláště. to ale samozřejmě vůbec není pravda. Když vezmete plat jednoho ředitele a pěti dělníků, vyjde Vám úžasný průměrný plat a stát si pak myslí, jak se lidé mají dobře, když mají takové průměrné platy. Realita je však naprosto jiná a spousta vysokoškoláků do padesáti let buď na průměrný plat nedosáhne, nebo ho nebude mít tak dlouho, aby s tímto platem tyto účty zaplatili. Je to prostě pro stát poměrně nevýhodná věc, která se jen tak nezmění jestli se placení školného skutečně bude brát podle průměrného platu, chudí lidé se bát skutečně nemusí. Je tomu tak a já osobně jsem za to velmi rád, protože v civilizované společnosti 21. století by skutečně nemělo být možné, aby bylo lidem upřeno vzdělání na základě nedostatku peněz, to prostě skutečně není fér a web půjčky online bude toto téma nadále velmi pozorně sledovat.

Saturday, July 16, 2011

Je za oblibou půjčky online příjmová chudoba?

V nedávné době byl proveden velice zajímavý průzkum, který se nepřímo dotýká i půjček online. Podle nejnovějších průzkumů totiž přibylo lidí, kteří jsou ohroženi tzv. příjmovou chudobou. Právě chudoba je totiž velmi velkým důvodem, proč má tolik lidí zájem o online půjčky.
Příjmová chudoba je dána naprosto přesnou částkou, která v současné době činní 112 000 Kč za rok. Pokud to chcete vědět na měsíc tak je to asi 9330 Kč. Takový člověk se pak třeba i při menších finančních problémech může dostat do situace, kdy nebude moci platit za bydlení a podobně a může se mu tak poměrně zhroutit život. Právě takoví lidé pak třeba začnou hledat online půjčky.
Možná, že to znáte i ze svého okolí, že právě chudí lidé si nejvíce půjčují to je, ale velmi veliká chyba. Právě chudáci totiž často nemají na to, aby tyto půjčky platila, což je pochopitelné. Od předchozího roku přibylo lidí, kteří mají příjmovou chudobu o více než 50 tisíc a v současné době se tak jedná již o více než 9% populace. to se vám možná nezdá mnoho, ale můžete si být jistí, že to je poměrně velké číslo. Takoví lidí se mohou velice lehce dostat do obrovských finančních problémů.