Tuesday, January 31, 2012

Půjčky online varují před půjčkami po telefonu

V České republice se začíná rozmáhat nový podvod, který jak to však zatím vypadá je legální. Je neuvěřitelné, že naše zákony na takové věci nepamatují, nebo že je nestíhají. Bohužel je nutné se zde zmínit o tom, že se tento podvod týká i půjček online, i když ne úplně přímo.
Problém je v tom, že některé půjčky online se jenom na první pohled tváří, že se jedná o online půjčky ve skutečnosti se však jedná o půjčky po telefonu. Prostě si najdete online půjčku na internetu, všechno vyřídíte na internetu až do jednoho momentu, kdy je po Vás požadováno někam zavolat. Dávejte si velký pozoro na to kam voláte a jestliže číslo začíná devítkou, nikdy tam nevolejte!
Pkud to nevíte, a zdá se, že skutečně mnoho lidí to neví, pak čísla začínající devítkou jsou zploplatněna zvláštní sazbou. Takový hovor Vás klidneě může stát i 80 korun za minutu nebo ještě déle. Většinou se na takovém čísle dozvítem noho informací, které nepotřebujete, třeba o společnosti, která údajně nabízí půjčky a další věci, které se půjčky týkají. Co je však předmětem podnikání takové firmy je bohužel něco zcela jiného, než půjčky. Jak jistě chápete, můžete zapomenout na to, že byste nějakou půjčku někdy dostali. Právě naopak, v situaci kdy jste v krizi a potřebujete si peníze spíše ještě vypůjčit se Vám tak stane to, co potřebujete nejméně. Zavoláte na nějakou linku, kde si myslíte, že vyřídíte půjčku, na této lince strávíte mnoho minut a na konec tak přijdete o několik stovek korun. Myslíte si, že tato firma vaši žádost o půjčku schválí? Pak jste velmi naivní a možná až hloupí. této firmě šlo samozřejmě jenom o tento hovor.
Proto Vás ještě jednou důrazně varuji, online půjčky, kde po Vás chtějí, abyste zavolali na linku s číslem 9 na začátku jsou velmi podezřelé. Nesmíte na taková čísla nikdy volat, jinak velmi šaptně dopadnete, místo půjčky budete mít leda velký účet za telefon.
Dávejte si však pozor i jinde než na internetu, nejenom online půjčky jsou v tomto nebezpečné, letáky na podobné půjčky můžete najít na ulicích, může Vám je někdo dát, můžete na ně narazit v městské hromadné dopravě, může Vás dokonce někdo na ulici o tom přesvědčovat. Nedejte se, skutečně s největší pravděpodobností vůbec žádnou půjčku nedostanete, peníze neuvidíte a ještě o ně přijdete.

Friday, January 6, 2012

Půjčky online po Vánocích

Je to velmi zajímavé, půjčky online jsou finanční produkt, který je oblíbený prostě pořád. skutečně nezáleží na tom, jaké období je, půjčky online tzv. frčí prostě pořád. Je to myslím poměrně zajímavá věc, půjčky online jsou buďto oblíbené a nebo dokonce velmi oblíbené, ale nikdy neoblíbené. Po celý rok jsou tyto půjčky hodně vyhledávané, co je však zajímavé je to, že nejsou více vyhledávané jenom před Vánocemi. Konec konců co se týče online půjčování peněz, je naprosto pochopitelné, že jsou takové půjčky před Vánocemi tolik hledané, co je však myslím poněkud překvapivé je to, že prakticky stejný trend můžeme pozorovat i po Vánocích. Proč tomu tak je? Na to se podíváme na následujících řádcích, myslím, že Vás to také bude zajímat, protože mě to rozhodně zajímavé příjde. Když chce člověk kupovat na Vánoce dárky, ale nemá na to peníze, pak si samozřejmě tyto peníze někdo musí půjčit. Žijeme v takové době a v takové společnosti, kde se bere nakupování dárků jako samozřejmost a kdo by se tomu chtěl vyhnout, vystaví se určitému společenskému nepochopení, proto je v dnešní době otázka pokládána trochu jinak. Není to ani tak o tom jestli dárky kupovat, ale spíše jaké dárky a kde na ně vzít peníze. Tak to prostě je a nemyslím si, že někdo z nás obyčejných lidí toto dokáže změnit. Jenže jde na dárky vzít? Právě v tento moment nastupují online půjčky.
Vysvětlili jsme si, proč jsou online půjčky tak oblíbené v době předvánoční, nyní se však podívejme na to, proč jsou tyto půjčky tak oblíbené po Vánocích? Nepřipadá vám to zvláštní? Proč tak velký zájem v době, kdy si nikdo nic nekupuje? Odpověď je samozřejmě naprosto jednoduchá, je to proto, že lidi co peníze měli před Vánocemi je utratili za dárky a podobné nesmysli jako silvestr a po Vánocích se najednou ocitnou bez peněz. I když to vlastně nečekali a půjčovat si nechtěli, po Vánocích se dostali do situace, kdy si stejně půjčit museli a tak je jasné, že hledali také online půjčky.