Thursday, August 4, 2011

Naše dluhy stále rostou

Tato zpráva asi vůbec nikoho nepřekvapí, ale stejně je dobré se tady o tom zmínit. Nevím, jak velký podíl na tom asi mají online půjčky, ale určitě t v dnešní době bude již podstatné procento.
Ano je to tak, nejde jenom o online půjčky, naše celkové zadlužení pořád roste. Řeč v tomto případě není o státu, který nejenom že šetří na nepsrávných místech a místo toho aby ucpával korpuční díry, kterými každý rok protečnou patrně stovky miliard, tak radši krade peníze z našich peněženek. O ten v tomto příspěvku nejde, jde o zadlužení domácností.
Pokud se o půjčky zajímáte již delší dobu, pak jistě víte, že zadlužení našich domácností stále není tak vysoké, jak je tomu u "vyspělých" zemí. No velmi rychle se k těmto zemím blížíme, což je tedy velmi smutné. Bohužel i online půjčky na tom mají svůj podíl a tak Vám znovu připomínám, nepučujte si, pokud opravdu nemusíte. Půjčovat si na zbytečnosti je cesta do dluhového pekla.
Naše domácnosti se podle posledních čísel jenom v červnu zadlužily o dalších více než 7.3 miliard. Celkově naše domácnosti dluží více než 1,08 bilionu a to je už skutečně velmi slušný balík peněz. Co je na této zprávě jediné potěšující, že si lidé spíše půjčují na důležité věci, protože většina z této částky jsou půjčky na bydlení, spotřebitelské úvěry jsou v menšině.

No comments:

Post a Comment