Thursday, March 1, 2012

Alarmující čísla u poskytovatelů půjček

Půjčky online jsou oblastí půjček, která je neodmyslitelně spjatá se sektorem nebankovních půjček. Možná, že dokonce většina online půjček které jsou na internetu nabízeny patří právě do oblasti nebankovních půjček, proto věnujte následujícím řádkům velkou pozornost.
V nedávné době byla zveřejněna čísla České Obchodní Inspekce za minulý rok a jsou to dle mého názoru skutčně děsivá a velmi alarmující čísla.
Od záčátku roku až do září minulého roku probíhala velká kontrolní akce, kterou prováděla Česká Obchodní Inspekce a to jak na Moravě tak v Čechách. Těchto kontrol bylo provedeno 212 a ve 111 případech bylo zjištěno nějaké pochybení! Jak jste si asi sami velmi jednoduše spočítali, je to ve více než 50% případů. To je dle mého názoru skutečně extrémní číslo. Prostě více než polovina nebankovních společností, co nabízí půjčky (a bez pochyb půjde také o společnosti co nabízejí půjčky online) se chová tak, že nějakým způsobem klamou jejich klienty.
Když použijeme méně jemná slova a odhalíme celou pravdu, můžeme říct, že více než polovina nebankovních společností prostě krade.
Bylo zjisštěno, že jsou používány velmi agrsivní formy prodeje půjček, že jsou klienti klamání a velmi často se také vyskytovaly případy, kdy společnosti tajily, že nejsou poskytovatelem, ale jenom zprostředkovatelem půjček.
Ptáte se, jaký je v tom rozdíl? No rozdíl je skutečně hodně velký, zprostředkovatel online půjčky s Vámi třeba sepíše smlouvu, že mu musíte něco za půjčku zaplatit, háček je v tom, že platit budete, i když žádnou půjčku nezískáte. Jinými slovy, zaplatíte za to, že pro Vás někdo nic neudělá, jenom Vám slíbí, že možná dostanete půjčku. Myslím, že to je skutečně hodně drahá sranda.
Bylo také zjištěno, že se situace liší v různých regionech Čr a tak byla nejlepší situace překvapivě v Praze a nejhorší naopak na Jižní Moravě.

1 comment:

  1. Půjčky nejsou špatné, jen lidé jich berou mnoho a dostávají se do kolotoče. Dobrá půjčka je dobrá! Viz třeba http://www.bleskovepujcky.cz/pujcka-jeste-dnes-196/

    ReplyDelete