Sunday, March 4, 2012

Poskytovatelé nebankovních online půjček půjčují i lidem bez příjmu

Máma tady další z řady ne moc povzbudivých zpráv o tom, jak se u nás poskytovatelé online půjček, ale i jiné nebankovní společnosti chovají. Prostě lidí jsou pořád zneužíváni a pravidla se jednoduše nedodržují.
Jedním z pravidel je, že by se nemělo půjčovat lidem bez příjmu. Je to skutečně nemorální. Tito lidé mají očividně finanční problémy a půjčováním se takové problémy jistě nevyřeší. Takovým lidem skutečně horzí existenční problémy půjčovat jim je skutečně nemorální.
Pravda je bohužel taková, že podle nedávného průzkumu bylo zjisštěno, že asi polovina společností, které jsou nebankovní a nabízejí půjčky je nabízí také lidem, kteří nemají žádný příjem. No zdaleka to není ten jediný prohřešek těchto společností, ba právě naopak, dalo by se říct, že to je jenom pomyslná špička ledovce.
Velmi často byli například zájemci odkázáni na placenou linku, na které průměrně utratili 1000 Kč a půjčku samozřejmě vůbec nezískali. Velmi se divím tomu, že je taková věc v Čr stále legální. toto už skutečně není problém online půjček, problém pár lidí, problém půjček po telefonu, toto je problém, který se týká tisíců lidí a bohužel právě těch, kteří mají největší finanční problémy. Pro člověka, který má velmi málo peněz může být tisíc korun klidně jídlo na 14 dní. Je opravdu vrcholně nemorální, že tyto praktiky nejsou postaveny mimo zákon a velmi tvrdě trestány.
Tyto společnosti dokonce zákon přímo porušují, ale nikdo je netrestá? Co vlastně dělá naše policie? Bylo totiž zjištěno, že společnosti zakazují odnést si smlouvu před podepsáním domů a podobné svinstva. Skutečně jsme to dopracovali na úroveň rozvojových zemí.
Prostě a jednoduše řečeno, tot ovlastně vůbec nejsou normální společnosti co půjčují ale a vydělávají na úrocích. Tyto společnosti vydělavají na celé řadě nejrúznějších podvodů, kterými Vás velmi snadno oberou o peníze.
Jak jsme již zmínili, nejedná se zde zdaleka jenom o problém, ve kterém jde o online půjčky, ale o problém mnohem širší, který zasahuje celou oblast nebankovního půjčování.

1 comment:

  1. Pravda, pravda, pravda. Podívejte se sami a posuďte http://www.bleskovepujcky.cz/novinka-rychla-pujcka-jeste-dnes-penize-dnes/

    ReplyDelete