Wednesday, July 27, 2011

Půjčky online bez registru

Naprostá většina lidí si toho ani nevšimla, přitom se v tomto roce udála velká změna, která ovlivní získávání online půjček, a to především jde o půjčky online, které jsou z nebankovního sektoru. O co tedy vlastně jde? No je to poměrně jednoduché, jako už mnohokrát v minulosti, byl změněn zákon. Tentokrát byl naštěstí zákon změněn tak, že to přináší hodně dobrého pro nás všechny, kteří si peníze půjčujeme.
Když máte nějaké dluhy, nebo jste měli se splácením půjček v minulosti problémy, je velice pravděpodobné, že se to bude opakovat iv budoucnu. Právě proto je dobré, když Vám nikdo nepůjčí, protože se nemůžete propadat stále hlouběji do dluhové pasti. Tedy to platí samozřejmě, pokud jste na začátku kolotoče. Pokud už máte velké množství různých půjček a je celkem jedno jestli to jsou půjčky online, či jiné běžné úvěry nebo kraditní karty, pak už s vaším problémem moc není co dělat.
Jak nám tedy zákon od letošního roku pomáhá? Od 1.1. 2011 vešel v platnost zákon, který zavádí povinnost odpovědného úvěrování. Možná že vůbec nevíte, co tato slova znamenají, to ale nevadí. Tady je vxsvětlení. Povinnost odpovědného úvěrování znamená, že by společnost měla vstoupit do některého z registru dlužníků a neplatičů. V zákoně sice není úplně přesně uvedeno, že každá firma co se věnuje úvěrům, nebo třeba nabízí online půjčky musí v registru být, ale je to pro každou firmu asi nejjednodušší způsob, jak co nejlépe tomuto zákonu vyhovět. V zákoně, terý vychází ze směrnice EU je také uvedeno, že poskytovatel úvěru musí aktivně zjišťovat, jestli člověk, který úvěr požaduje je skutečně alespoň schopný své závazky platit. Když to neudělá, zákon tak poruší.
Doufejme tedy, že nejenom v oblasti online úvěrů bez registru se všechno změní k lepšímu a tak už se nebudeme tak čaqsto setkávat s tím, že jsou půjčky bez nahlížení do registru poskytovány. Lidé, kteří nejsou schopni splácet, by si už skutečně půjčovat neměli, škodí tak totiž převážně sobě. Takoví lidé, by se měli naučit kupovat věci teprve potom, co si na ně vydělají a ne dříve.

No comments:

Post a Comment