Monday, July 18, 2011

Někteří studenti půjčky na studium nebudou muset platit

Nedávno jsem se dostal ke skutečně velice zajímavému materiálu, který se týká studentských úvěrů. Úvěry online jsou v poslední době velmi oblíbená a velmi vyhledávaná věc, no stejně jako roste obliba úvěrů online, roste i obliba úvěrů zcela jiných, tím mám na mysli úvěry pro studenty. Jak už asi víte pokud čtete tento web pravidelně, chystá se velice zajímavá změna v oblasti vysokého školství. Tou změnou není nic jiného než zavádění povinného školného na vysokých školách. Protože bude toto školné povinné, znamená to, že ho jednoduše budou muset platit úplně všichni, nejenom ti bohatí, ale i ti chudí. No je to vyřešeno skutečně velmi šalamounsky a je to skoro stejně tak chytré jako úvěry online a možná ještě chytřejší.
Jde o to, že školné za Vás zaplatí banka, Vy potom co dosáhnete průměrného platu v ČR budete platit tento úvěr bance, ale jenom právě když dosáhnete průměrného platu. Má to ještě jedno velké pozitivum a to je právě to, že ne každý bude muset tuto věc platit. Jak je to udělané? No prostě pokud do padesáti let nedosáhnete na průměrný příjem, dále už si starosti dělat nemusíte, tento studentský úvěr Vám bude odpuštěn. Když třeba několik Váš příjem do padesáti let spadne pod průměrný plat, můžete být také v klidu, protože i v tomto případě platit nemusíte.
Myslím, že tyto studentské úvěry jsou tak pro lidi nastaveny velmi dobře a velmi mnoho lidí je platit tedy stejně nebude muset. Proč si to myslím? V dnešní době panuje představa že obrovské množství lidí má průměrný plat a vysokoškolákové obzvláště. to ale samozřejmě vůbec není pravda. Když vezmete plat jednoho ředitele a pěti dělníků, vyjde Vám úžasný průměrný plat a stát si pak myslí, jak se lidé mají dobře, když mají takové průměrné platy. Realita je však naprosto jiná a spousta vysokoškoláků do padesáti let buď na průměrný plat nedosáhne, nebo ho nebude mít tak dlouho, aby s tímto platem tyto účty zaplatili. Je to prostě pro stát poměrně nevýhodná věc, která se jen tak nezmění jestli se placení školného skutečně bude brát podle průměrného platu, chudí lidé se bát skutečně nemusí. Je tomu tak a já osobně jsem za to velmi rád, protože v civilizované společnosti 21. století by skutečně nemělo být možné, aby bylo lidem upřeno vzdělání na základě nedostatku peněz, to prostě skutečně není fér a web půjčky online bude toto téma nadále velmi pozorně sledovat.

No comments:

Post a Comment