Monday, July 25, 2011

Půjčky online radí, pozor na kreditní karty

Taky jste si všimli toho, že kolem nás obrovským tempem přibývá kreditních karet? Původně jsem si myslel, že skutečně tím hlavním a největším trendem budou úvěry online, nyní to však vypadá, že vyhrají kreditní karty.
Možná, že to ani nevíte, ale skutečnost je dnes již taková, že jenom v ČR existuje k dnešnímu dni okolo 1,5 milionu funkčních kreditních karet. To je skutečně poměrně hodně vysoké číslo, že? No podle co vidím každý den na ulici i jinde se to bude ještě zhoršovat kreditních karet bude přibývat.
Jak už jistě víte, pokud navětěvujete půjšky online častěji, nejsem velkým fanouškem toho, když si lidé půjčují peníze na něco, co vwe skutečnosti vůbec nepotřebují. No půjčky online si bere hodné lidí, kteří vlastně půčku ani nepotřebují, no patrně ještě větší počet si bere kreditní karty. V těchto dvou slovech totiž ani není uvedeno, že je to půjčka. zní to prostě jako něco úplně jiného a navíc to na nás útočí ze všech stran. No to je právě ten velký problém. Když jdete po ulici, asi se Vám moc často nestane, že k Vám přistoupí někdo a začne Vás přesvědčovat, abyste šli na tu a tu internetovou adresu a sjednali si online úvěr. No asi každému už se stalo, že si jentak jdete městěm a najednou Vás osloví mladý muž a nwebo žena a nabídne Vám velmi výhodnou kreditní kartu.
Když mluvíte s těmito lidmi tak se moc nebavíte o půjčce, jsou plní vět jako "peníze k dispozici" "na nečekané výdajé" bezúročné období" "výhodná rezerva" atd... Je to všechno psychologie. Když už člověk má při nákupu u sebe kreditní kartu na které může čerpat 50 000 Kč, proč by si nekoupil nějakou věc třeba za pár tisíc. Jistě stihne peníze během bezúročného období zase vrátit a tak vlastně nebude platit nic a ještě firmu od které kreditku má pěkně přečůrá.
Za týden jde takový člověk nakoupit zase a opět vidí něco, co si může s kreditkou dovolit. Napřed si řekne, že nebude utrácet, ale to ho velice rychle přejde. Tuto věc přece nutně potřebuji, řekne si. Jde a koupí si ji a je rád, že tu věc má. Po čtyřiceti dnech jeho bezúročného období si uvědomí, že nemá peníze aby dluh na krtě dorovnal a začíná platit pěkně "mastný" úvěr. To však může být jenom začátek cesty do dluhového pekla, kterou však mnoho lidí musí podstoupit.
Jak vidíte, nejenom půjčky online a různmé pochybné úvěry, ale i kreditní karty jsou obrovským nebezpečím, protože těmito kartami všechno obyvkle začíná, tak si na ně dávejte velký pozor a až Vám zase někdo kartu nabídne, pošlete ho někam. Tento člověk na Vás chce jenom vydělat, získat prémii za dalšího hlupáka, kterého své firmě dovedl. Jeho nebo její úsměv je falešný a úmysly špatné. Kreditní kartu prakticky nikdo nepotřebuje, jde jenom o chytrý trik jak lidi donutit si půjčit peníze v momentě, kdy uvidí něco, co by moc chtěli. To je celé a jednocuhé a funkční. Online půjčky Vás před kreditkami proto varují. Raději zvolte jiný a mnohem výhodnější typ úvěru, ale nejlepší bude, když si všechno koupíte až potom, co si na to vyděláte. Potom totiž nikomu nedáváte peníze jenom tak za nic, jako v případě úvěru.

No comments:

Post a Comment