Thursday, June 23, 2011

Kdo si nejčastěji bere půjčky

V nedávné době byl proveden průzkum na téma, kdo si nejčastěji bere půjčky. Výsledky jsou velmi zajímavé, i když se nejedná přímo o půjčky online, výpovědní hodnota tu stejně nějaká je, protože u online úvěrů to jistě bude velmi podobné. Jaké jsou tedy výsledky tohoto výzkumu? No již předem můžeme říct, že jsou to výsledky skutečně poměrně překvapivé.
Možná byste mysleli, že nejčastějším žadatelem o půjčku bude muž, ve skutečnosti je však nejčastějším žadatelem o úvěr u nás žena a to ve věku od 40 až do 45 let. To je skutečně zajímavé že? Můžeme říct, že nikdo tady na webu půjčky online takové výsledky nečekal. Mysleli jsme si, že si úvěry berou nejčastěji muži.
Další výsledky jsou rovněž velmi zajímavé. Vyplývá z toho třeba to, že si půjčky nejčastěji berou Moravané, na jihu i severu této země, dalšími obyvateli, kteří si tyto půjčky berou sou pražáci.
Mezi skutečně velmi zajímavé výsledky tohoto nového výzkumu patří to, že si půjčky berou lidé ve velkých městech mnohem vyšší než vesničani a to až o 30%. Možná se Vám to může zdát málo, ale pokud znáte půjčky online, nebo i ostatní půjčky, jistě chápete, že to je poměrně hodně vysoké číslo.
Nejsme sociolog ani psycholog, ale velmi by mě zajímal důvod toho, proč si měšťáci berou větší půjčky než venkované? Je to snad proto, že by městští lidé byli bohatší? Nebo jde o to že méně lidé ve městech má vlastní bydlení? Může být důvodem tohoto válu taky to, že na vesnici jsou lidé více opatrní a více se rozmýšlejí než lidé ve městech? Není to snad proto, že životní styl ve městě je více finančně náročný, nebo prostě rychlejší? Nevím, ale velmi rád bych věděl proč tomu tak je.
Tento výzkum má však i jiné výsledky, protože se ukazuje, že lidé konečně začínají o svých financích více uvažovat. Zdá se tedy, že v oblasti úvěrů se věci konečně vyvíjejí tím správným směrem, bohužel pro mnoho lidí je už asi příliš pozdě. Je to smutné a to velmi, ale je to přesně tak.

No comments:

Post a Comment