Thursday, June 9, 2011

Pozor na podvodné půjčky online

Půjčky online mohou být někdy skutečně velmi špinavý business a tak si dávejte velký pozor. Spousta lidí, kteří hledají a žádají půjčky online jsou lidé, kteří už jsou skutečně velmi zoufalí a hledají prakticky jakoukoliv možnost, jak se k penězům dostat. To je však právě ten největší problém, protože tito lidé jsou právě nejsnadnějším cílem podvodníků. Je to vlastně velmi smutné, že lidé, co jsou na tom nejhůře jsou vlastně i nejvíce zranitelní pro tyto lidské bestie.
V královehradeckém kraji se nedávno odehrál případ, který tuto situaci dobře ilustruje. Trojice můžů nabízela na internetu online půjčky, to ještě samozřejmě není nic špatného, problém je někde jinde. Nabízet půjčku na internetu, tedy online není nic špatného. Tito lidé však půjčky pouze nabízeli, ale peníze, tedy skutečné peníze ikdy nikdo neviděl, kromě těchto podvodníků.
V současné době se ví, že podvedli asi 4000 lidí, přičemž se zatím našlo přes 300 takto podvedených.
Jak to tedy podvodníci provedli? No celkem jednoduše, prostě vybrali penze, které měli být údajně jakýmsi poplatkem za sprostředkování. Tat oskupina pachapetů však žádné půjčky neposkytovala, prostě jenom vybírali peníze.

Firma chtěla skoro pět tisíc jako poplatek, ale pro "klienty" měla ještě jedno překvapení. Účtovali totž také "pokutu" 9600 za nepravdivé údaje ve smlouvě.

Dávejte si tedy velký pozor s kým o půjčce jednáte, osobně bych Vám vřele doporučoval se nebankovním online půjčkám asi úplně vyhnout.

1 comment:

  1. O podvodných půjčkach se dočtete taky tady http://www.ihotovost.cz/podvodne-pujcky

    ReplyDelete