Monday, June 27, 2011

Chystají se k nám tři nové banky, budou nabízet i online půjčky?

Už jste o tom patrně slyšeli, že se na našem trhu má objevit nová banka podnikatele Kellnera, náš web půjčky online však zjistil, že se na našem trhu v nejbližší době objeví i dvě další banky, v tomto článku se těmto nováčkům na našem bankovním trhu budeme věnovat podrobněji. Jsem si jistý, že se dozvíte nové a možná i překvapivé informace.

Zuno Banka

Zuno banka by měla být banka, za kterou stojí Raiffeisen banka a mělo by se jednat o online banku. Online bank u nás ani v současnosti příliš mnoho není a proto je skvělé, že se konečně další chystají. Snad to bude mít pozitivní vliv i na online půjčky, i když to se teprve uvidí. Je tedy jasné, že se tato banka zaměřuje naprosto na online banking, je určena všem lidem, kteří chtějí být s bankou ve spojení hlavně přes internet a nechodit pořád na pobočku.

Equa Bank

Equa bank není až takovou novinkou, jak to? No jde o to, že tato banka hodlá převezmout už existující pobočky Banco Popolare v ČR. Musím se přiznat, že i když se o banky v ČR velice zajímám, nikdy v životě jsem neslyšel o Banco Popolare, takže uvdíme, jak na tom bude Equa banka a jestli tato společnost udělá v ČR nějakou díru do světa. Címe této banky by měli být obyčejní lidé a malé podniky. No uvdíme, malé podniky potřebují peníze snad ještě víc než velké a banky jsou tady od toho, aby ekonomiku podporovaly tím, že dávají podnikům půjčky. Čím víc takových bank, tím lépe, to je jasné.

Air bank

Velký projekt podnikatele Kellnera. Ja jistě víte, Kellnerovi patří PPF a je to nejbohatší občan České republiky. Zdá se, že chce být ještě mnohem bohatší a s největší pravděpodobností se mu to také podaří. Nevíme ještě, jestli bude nabízet online úvěry, ale bylo by to skvělé. No to se ještě uvidí. Prvních 8-12 poboček této banky se otevře ještě tento rok a to nejspíše už na konci září. Banka se chlubí tím že bude levná a její poplatky naleznete na jedné straně A4. Napřed bude nabízet jenom spoření a transakce, pak přijdou úvěry a všechno zakončí hypotéky. O tom, jak moc bude banka online ještě nemáme dostatek informací. Speciálně na tuto banku se už velmi těším, protože to bude pro nás zákazníky jenom dobře, že vznikne banka, která nebude různé poplatky skrývat v nečitelných podmínkách na milion stran a všechno bude pěkně na jedné A4, konkurenci to jistě nepotěší.

Čím víc bank u nás bude, tím větší bude boj o klienty a snad se konečně zbavíme řady šílených až směšných poplatků. Snad se dočkáme i více bank, které budou mít ve svém portfoliu služeb online úvěry.

No comments:

Post a Comment